Pages

January 21, 2011

Sedih :(

Hati ku sedang meronta-ronta menangis & meraung.


Semua gara-gara videoclip ni




Kenapa sedih? 


Hmm.. Panjang ceritanya & complicated ceritanya. Tapi tak nak dah kenang benda lama. Hidup ni kena move on. 


Tapi.. Satu pengajaran yang saya dapat, '' Hargai apa yang ada depan mata kita ''


Allah dah bagi saya peluang untuk belajar dekat sini. Universiti yang saya memang saya idam-idamkan dari Tingkatan 1 lagi. Walaupun saya tak pandai mengaji atau berbahasa arab. Tapi sayang, semuanya di sia-siakan. Cepat mengalah. Cepat putus asa. 


Tapi nak buat macam mana. Benda dah jadi. Tak pernah sedetik pun aku lupa saat bergelar mahasiswa UIA. Kad matrik ku tenung. Bag Ta'aruf ku pandang. Wajah bangga mak ayah sering terbayang-bayang. Tshirt UIA yang dulunya xpernah ku pakai tapi kini menjadi baju kebanggan ku. Memori pahit manis semua berlegar-legar. YA ALLAH, semua nikmat tu telah kau tarik balik. Aku xpernah bersyukur. Ampunkan aku. 


Memang. Manusia mudah lupa. Lalai dengan segala nikmat. Angguh dengan segala kejayaan. Lupa untuk bersyukur.


Tapi..


'' Dalam diam, satu azam telah ku buat. Hanya aku yang tau apa. Impian lama yang xkan ku biar jadi impian semata-mata. Hanya doa yang menjadi pengiring setia. ''


Mode : Sangat emotional :(

4 comments:

kucingGEMOK said...

uu..UIA juge U idaman kalbu sejak sekolah menengah...tp nk wat cane x dpt...syukur U laen yg terime aku. xpe nok, gagal sekali x bererti gagal selamenye. dan gagal itu adalah bile kte give up usahe. chaiyok!

Allah S.W.T has 3 replies to our prayers...
1) Y.E.S :D
2) Y.E.S but not now =)
3) I have a BETTER plan for u :)

HomeKreation said...

Salam Mira. Dah lama tak dengar berita, Along terhilangkan link blog ni, itu lah tak dpt nak contact. Nape sedih2... hidup masih panjang... usaha pasti berjaya...caiyok2.

HomeKreation said...
This comment has been removed by the author.
Lyza said...

salam mira..
X pela dik ..jgn susah ati..yg lepas biarkan berlalu..klu ingatkan blk mmg frust giler..mungkin ada hikmah disebaliknya..kene pk positif k..