Pages

November 9, 2010

Sheikh Steamboat

This time nak buat food review plak.. Hehe..

Korang semua mesti penah makan stimboat kan? Alaa, yang benda cucuk-cucuk dengan lidi tu pastu rebus. Then makan dengan aneka sos. Pernah kan? Kalau xpernah gak, pegi Sungai Klang pastu terjun dalam tu.. HAHA..

Sheikh Steamboat

Yang pakai kopiah tu la bos dia (kot laa..)

Lokasi : Depan Maybank Area Wangsa Walk, Wangsa Maju.. Depan Maybank tu ada OCBC Bank

Time berniaga : Malam je tapi tengok nasib, kalau hujan lebat, dia xdok..

Pilihan makanan yang boleh di pilih.. Pandangan sebelah tepi van..

Pilihan makanan juga, tapi ni makanan yg boleh di goreng or bakar.. Pandangan belakang van..

Paru lembu + ayam pandan = saya punya!!

Cendawan yang tengah tunggu turn untuk di goreng.. Nyum3..

Nak tengok video x?

video

Dalam video tu, pakcik tu tengah goreng cendawan saya!! Yeayy!!! Yang 2nd time tu pon goreng cendawan gak. Mula-mula dia letak tepung kat cendawan tu then baru la dia goreng dalam api yang panasssss.....

Memang garing uolsss....

Amacam terliur x? Kalau korang pegi, mintak black pepper sos dia... Emmmm sodap!!!

Mode : Lapa la plak.. HUHU..


4 comments:

kak ina kl said...

salam ziarah..memang nak try...tapi hb tak kasi makan..entah kenapa tak taulah..

pandai gak ek buat pastry puff tu..akak pun suka gak buat sbb tu stok memang ada dlm peti sejuk.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
myrainbowdreams said...

Kak ina : try la,kak.. yg ni bersih, xmcm yg biasa kat tepi-tepi jalan tu..

Anonymous said...

salam..sy beminat nak cuba bisnes ni,tp kekurangan ilmu..sy nak buka area pantai dlm..tp lori pickup harga berape..pas tu kat mane nak cr supplier brang mentah yg murah.agak 2 berape modal utk barang dapur..klu x keberatan nak kongsi ilmu pm sy kat noorfizura@gmail.com..tq..