Pages

November 4, 2010

Mimpi Siang

Hola guys :D


Tajuk post kali ni 'Mimpi Siang'. Why mimpi siang? Well sbb kalau kalau kita mimpi time malam hari tu benda biasa la kan, tapi ni mimpi siang. Benda yg jarang-jarang berlaku. Sama macam tajuk belog sy. Mimpi pelangi. 


Siapa pernah imagine dapat gi overseas without keluar sesen pon? Lagi-lagi utk penganggur macam saya. Tak pernah terbayang pon. Verangan tu biasa la,uolss..
HAHA..


So, dalam masa 2 minggu, buat pasport, booking tiket, beli bag, kemas-kemas baju and fly. Senang kan?


Everybody mcm banyak sangat nak tanya. 


Buat apa kat sana?
Duduk kat mana?
Macam mana senang sangat leh pegi?
Macam mana leh pegi free?
Kenal ke orang yg bagi tiket free tu?


I dont know how to answer semua soalan tu. Benda ni jadi so suddenly after feeling so sad & down for a quite sometimes. 


Tiba-tiba je my friend (Mia) msg kat FB, tanya 'kau nak datang scotland x? Ada akak ni nak cari helper untuk tengok-tengok kan anak dia'


So i macam ' Nak! Nak!' - joking mode without take it seriously!!


Then Mia msg again 'Ni FB akak tu, kau deal sendiri dgn dia. Duit pasport & tiket flight dia bayar'


Pastu terus la bermesej kat FB kakak (Kak Anis) tu. Tanya itu & tanya ini. Confirm tu, confirm ni. Then dalam a week lepas tu, everything dah ready. Tiket ke Glasgow pon dan confirm. 


So on 27 Oct 2010, terbang la saya di udara.. ( cewahh..)


KLIA - Tunggu nak masuk dh..

Flight pkul 2am from KL pastu transit 3jam kat Dubai. Best gak ada pengalaman kat airport Dubai. Hehe.. 


Dubai International Airport - Besaaaaaar sgt!!

Tengah tunggu nak naik flight ke Glasgow (neves je rasa bila tgk omputih2 tu..haha)

Ok jom sambung meng-kebas-kan bontot

Pastu pkul 12.45noon (time Glasgow), mendarat la saya di bumi yang memang tak pernah mimpi pon nak jejak kaki.


Then terus line up untuk disoal siasat oleh Incik Imegresen. Pheww, lepas gak. Alhamdulillah. Pastu amek bag & jalan keluar. Then time tu la jumpa Kak Anis & Abg Fajar for the 1st time.


And a new chapter begin.. Ni semua rezeki yang memang tak pernah boleh (ayat apakah ni..) di bayangkan dengan akal fikiran.


Mode : Genap 1 week kat sini.. 

4 comments:

SiMply NaD'Honey said...

yup2...its really a dream come tru la utk ko mirah heheheh:)

azrinaanuwi said...

sangat murah rezeki kak mira :)

Dhiya said...

rezeki utk mira after all what u've been tru...

:)

myrainbowdreams said...

nad : hehe.. xpnh dream pong! =)

az : alhamdulillah.. hehe

kak dee : btol tu,kak dee.. =)