Pages

September 21, 2010

Saya & Raya 2010

Selamat Hari Raya uolss...

Harap maaf la ye sebab lambat gila nk wish raya.. Huhu.. Al maklum la, org bizi la katakan.. Haha.. Lagi pon raya kan sebulan.. 

As usual, raya tahun ni sama je macam raya tahun-tahun lepas. Biasa je pada saya. Cuma raya tahun ni, sebijik kek & seketul kuih raya pon tuan rumah a.k.a saya buat. Semuanya main beli je, tetiba jd mcm malas plak..

Macam biasa la kan, tiap kali raya ramai la saudara mara dtg ke rumah & menerjah saya dgn soklan-soklan yg boleh di jangka seperti :

1. Buat apa sekarang?
2. Keje ke blaja lagi?
3. Blaja kat mana?
4. Keje kat mana skang?
5. Kau bila nak kawin ni?
6. Dah ada bf ke blom?
7. Eh,kau makin kurus laa.. apa rahsia? (oh, yg ni tipu!haha)

Tu adalah Top 7 soklan-soklan yg sering di utarakan kepada saya. Dan jawapan nya adalah :

1. Buat bodo je.. Haha (gelak xikhlas..)
2. Keje pon x, blaja pon x.. (bengong jap org tu..)
3. X blaja pon.. Dah benti.. (lantak kau la nk pk apa pon..)
4. Keje kat RHB Bank tp dh benti.. (hahaha.. 2bln je!)
5. Tahun dpn aku kawin.. (dr tahun lpas aku ckp tahun dpn..haha)
6. Bf? Brest feeding ke? ( buat-buat xpaham..)
7. Xde jawapan sbb blom ada org penah tanya lagi.. hahaha

So sila la enjoy gambar kami sekeluarga di pagi raya..

Menu 1st raya : Nasi Lemak+Rendang Kerang+Paru+Sambal Sotong+Ayam Berempah

Atok yg tengah nk bagi duit raya.. Hoho..

Para sukarelawan yg bertandang ke rumah

Ini juga..

Lolipop tu juga hidangan utk raya. Selamat jumpa doktor gigi!

My familia + Atok

Saya + kazensss (side my bonda)

Oh! Itu saya & bonda (mak,pesal mak senyum mcm tu?haha)

Adik-adik saya yg gedik & bonda

Bonda & Ayah


Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin utk semua.. Semoga lebaran kali ini membawa seribu erti utk kita semua.. 


Mode : Biasa-biasa ajaa.. (tgh sakit perut bulanan yg mencongkam!)

5 comments:

sailormoon jelyta said...

mira..
rupa2 nya seluruh keluarga ko pakai sepekkk..
dan mcm same je sepekkk korang sume..
ehekk!

Anonymous said...

hihi..

Syazyne said...

kenapa la setiap kali aku baca blog ko aku akan gelak. ko ni mmg klaka and full of ideas. adoi...mira mira :)

myrainbowdreams said...

sailormoon yg xbrapa nk jelyta : haah laa.. ktorg semua rajin membaca.. HOHO

anon : hihi jugak..

syaz : HAHA.. kau mmg suka gelak apa..

Anonymous said...

Great site. A lot of useful information here. I’m sending it to some friends!