Pages

September 6, 2010

Aku dan Atok - Part 1

Waktu kejadian - Ahad, 11.05pm
Lokasi kejadian - Dkt hall umh, dpn tv


Sambil2 tgh tunggu cerita CSI-Las Vegas kat channel AXN, Astro pon tunjuk la video clip lagu2 sekadar utk memenuhi masa terluang. Skali dorg plak tunjuk video clip lagu ni... 


maka terjadilah perbualan ni..


Atok : Atok sula la lau ni.. (sambil amek remote tv pastu kuatkan suara tu sket..)
Saya : Ohhh... (dlm hati ni.. leh tahan gak atok aku ni..huhu)
Atok : Pompuan ni omputeh ke? (merujuk kpd shakira)
Saya : Haah.. dia ni american latin,tok.. (huhu..main blasah je aku!)
Atok : Cantik tarian dia dorg ni, dh mcm tarian org africa dh..
Saya : Dorg mmg ikut tarian africa pon,tok.. Kan world cup baru2 ni kat sana..
Atok : ooo....


Tiba bab corus..


Atok : Apa dia ckp? Marobukka?
Saya : ehhhh... tak laa... 'This time for Africa' la tok.. (byk la dia pny marobukka.. dh mcm soklan dlm kubur plak dah.. hahaha)
Atok : Apa? (xpaham la tu apa ai ckp..huhu)
Saya : Thissss timmmeee forrrr africaaaaaaaa (sambil sebut satu-satu)
Atok : Ooo... Atok suka btol la lagu ni..


Sekian. Dah habisss...


Hahahahaha.... Klaka x? Tak eh? For me mmg dh klaka abes dh tu.. Byk lg cerita2 klaka pasal atok.. Nnt ai update satu-satu ye.. Hua hua hua..


Pssttt : Fav cerita dia ' Miami Ink '. Sabo je laa... Haha..


Ni atok saya..
Ni masa ai dgn atok g mkn kat Cheng Ho

Ni masa my convo kat Politeknik KK, Sabah.. 

Besar kan telinga my datuk? Hahaha.. Cakap kuat-kuat dgn dia mmg xdgr.. Tp kalau ckp bisik-bisik dia dgr la plak.. Ajaib!! 

Nama : Mohd Ali bin Mohd Nor
Umur : 83 thn 
Pekerjaan : Cikgu besar aka Guru besar

Ok la uolss... Tu je wat masa ni cerita pasal saya & atok.. Cheers!!

Mode : Tak sehat sbb demam.. huhu

7 comments:

azrinaanuwi said...

Arwah atok az dgn atok kak mira ada similarity, ckp kuat tak dgr tp ckp bisik2 dgr. Haha. Entry kak mira brings back all the memories az dgn arwah atok. nways, nice piece this time! ;)

SiMply NaD'Honey said...

mirah hehehe...wahhh atuk ko mmg kelakar...hrtu aku nmpk dier dpn pagar ko pun aku gan syaz kater chomel ahhh atuk ko...heheheh wahhh tak menahan atuk ko minat citer miami ink hehe...aku pun minat gak tp for sure mak aku kater ishkkk tukarla channel mcm takder citer lain...heheh tp best ahhh..bkn sbb aper tgk pd creativity dieorng melukis bkn minat pd tatoo2 ni hehehe...suker la atuk ko heheh...:)

myrainbowdreams said...

az : btol.. dorg ni kdg2 pelik kan.. hehe..ckp kuat2 xdgr bila bisik2 dia dgr la plak.. haha..

nad : haha atok aku tu mmg.. kdg2 lawak, kdg2 wat aku stress.. huhu.. tp xpe la kan, dia je sorg yg ada utk ktorg ni.. huhu.. atok nenek lain dh xde.. hehe

Dhiya said...

hahhaa.....comel je tok ngah..
suke shakira tu..
ingatkan nak marah ckp, "ape ke pakaian yg dorg ni pakai"..rupenye lagi kuatkan..hahahah...

marobbuka tak tahan..hehe

myrainbowdreams said...

kak dee : dia suka lagu tu.. shakira pon dia xknal.. hahaha.. dia knal mariah carey je..

iza.rahman said...

babe...ko nye entry ni makes me feel sooo sad :(
miss my arwah atok sooo much...
tok aku baru passed away 1st march lepas... :"(

Anonymous said...

Great site. A lot of useful information here. I’m sending it to some friends!