Pages

August 23, 2010

Never Give Up

Entry kali ni memerlukan kita utk bermain dgn emosi masing-masing ye.. Huhu.. Tghari td masa tgh bukak fb, ternampak la satu videoclip yg Saiful Nang share. Saje la gatal tgn nk tgk amenda tu.. Sekali bukak, haa.... ambik kau!! Meleleh air mata x hingat.. 


Mst korg ckp '' ek eleh, tu pon nk menangis..'' , '' kenapa kau nk nangis?'' dan banyak lg la suara-suara sumbang yg kedengaran.. Tp xpe, dgn murah hati aku pon nk share vidoeclip tu kat korg.. Jgn rabak menangis dah la.. Huhu..



Pesal aku menangis? Pesal aku sedih sgt ble tgk videoclip ni?


Sebab aku rasa mcm dh nak mengalah dh dalam hidup ni. Kenapa? Byk sebab.. Salah satunya:


1. Umur dah 25 tp apa pon xde lg.. Keje xde, saving xde, apa pon tarak..
2. Umur dah 25 tp mak bapak still tanggung aku lg..
3. Aku gemuk sbb tu aku xdpt keje.. Bkn aku yg ckp, org yg interview aku yg ckp.. 
4. Aku xde bf walaupon tu bkn benda penting but still aku ada perasaan kan? Hoho yg ni leh abaikan..
5. Aku pnh amek degree kat UIA tp dh quit sbb aku xmampu nak blaja Arabic..
6. Byk la lg tp aku malas nk bongkar satu-satu..


Serious shit, ble tgk video ni aku rasa mcm dpt semangat baru and harap2 berkekalan la semangat aku tu.. Huhu.. Perasaaan jd mcm berkecamuk ble tgk video ni.. Walau apa pon yg jd, dia tetap nk completekan race dia.. Sgt kental jiwa dia! Bkn mcm aku, tgh jln dh tergolek & putus asa.. Booo.... 


'' Dalam hidup ini, saya tidak berlumba utk menang tetapi lebih penting dari itu ialah menamatkan perlumbaan itu walaupun merangkak '' - Saiful Nang


Hidup ini ibarat satu perlumbaan & aku skang ni berada kat tgh2 perlumbaan tu.. Mmg skang ni life aku ibarat 'kaki yg dh cramp' tp aku mst gak complete kan racing ni.. Siapa yg akan tolong papah aku utk aku sampai ke finishing line? ALLAH yg akan tolong & bantu aku.. Org2 lain? Dorg akan duduk & tgk je apa yg akan jd kat aku.. Kalau best dorg sorak, kalau xbest dorg 'booo'.. Sama mcm audience yg tgk race dlm videoclip tu.. Racer2 yg lain tu ibarat semua kwn2 aku yg masing nak mencapai matlamat dorg sendiri. Ada x dorg stop dr berlari semata-mata nk tolong si pelumba yg dh t'jatuh tu? Jgn mimpi laa... Kena bgn sendiri biar pun terjengket-jenket.. Tp bila dah habis baru semua nk bg standing ovation.. Biasa lah adat manusia kan.. What ever it is, aku kena make sure gak yg i will complete kan  this race. X kesah la nk dapt number berapa pon tp yg penting aku complete kan dh keje aku. COMPLETE THE RACE!! And aku tau DIA akan bantu aku.. HE will.. InsyaALLAH..


Oh by the way, siapa laki yg dlm videoclip tu?  He is Derek Redmond, Britain's greatest ever 400m athlete.. ( klik nama dia kalau nk tau lg pasal dia..)


Mode : Bersemangat waja sekental Perwaja Steel.. Haha

9 comments:

Nuridah said...

Salam balas kunjungan,

Hi Mira, terima kasih sudi singgah keblog knur yang tak seberapa tu...silakan boleh exchange link, no problem.Knur pun add link mira ya.

Cantik2 gambar mira ni...mira ni photographer ke?

Dyalycious said...

kak dee nangis jugak....

yg selalu dgn kite bile kite jatuh is HIM and family kan?

tak pe mira, Allah tu selalu ade dgn Mira. jgn give up tau. bab yg no 3, mmg interviewer tu sgt la keji. ape hak dia nak ckp camtu? Jahat sgt2.

InsyaAllah, ade yg lebih baik utk Mira kat depan sane k..

be strong tau :)

myrainbowdreams said...

kak ida - xla kak, sy minat amek gambar je.. Hehe.. Thanks kak..

kak dee - 10kali tgk vclip ni tetap gak nangis.. even time taip comment ni pon air mata mcm bergenang gak.. huhu..yg pasal bab num 3 tu,ada bagus gak sbb dia jujur at least.. huhu.. Thanks kak dee.. Love u..

Fatma Shada said...

mira, huhuhu

aku nagis bukan sbb tgk video ni, aku nak nagis sbb aku tak dpt tengok video ni, kat opis kene block video2 ni..
kat umah, internet kene bar, x byr bil lg..uwaaa....
x aci..nk tgk...!!!

SiMply NaD'Honey said...

mirah...its gud that ko ader semangat utk stand up and do what u can do...discover ur inner beings!!!kiterong akan support ko...(kiterong tak mcm yg tgk tu tanpa membantu kan???)aper2 pun bykkan berdoa and strive for what u want...insyallah akan tercapai...lebih2 lagi bulan ramadhan ni bulan keberkatan bykkan berdoa pd DIA...aku tahu ko leh wat...walaupun interviewer tu ckp ko mcmtu..ko jadikan ia sbgai cabaran utk membuktikan yg dier salah...and ko mampu dpt sesuatu kejer dgn talent and pengalaman yg ko ader...insyallah ko boleh=)

p/s:panjanglak tazkirah 5minit aku kali ni heheh....syg ko..xoxo

top_ace7 said...

acid mat bungo. macam haremm. hahaha.

believe in yourself. no one knows your best except you.

Mama Nani/Mama Hawa. said...

Hi Mira :)
Thanks for visiting :)
Be yrself have faith in yrself..Jgn sekali2 rasa diri serba kekurangan :)

Alin said...

salam mira..jgn pikir kan sgt benda yg tiada itu akn membuat kan kita tak bersyukur gan ape yg dah kita ade..yg no 3 tu mmg dia honest tp kena lah tapis2 sikit sb sy pon penah kena cam tu sikit sebanyak terasa hati jga.

myrainbowdreams said...

shada : haha lawak.. skang dh leh tgk ke?

nad : thanks my dear.. =)

mat bungo : yeah... cayok2..

mama : thanks ma.. =)

alin : itu la kan.. tp dorg bos, dorg leh wat apa pon.. actually time dia ckp tu mcm rasa nk ketawa pon ada.. mcm lawak sgt.. haha.. tp bila pk2 balik,mcm sedih la plak.. hehe..