Pages

August 4, 2011

Kerabu Telur

Meh cerita pasal resepi plak. Sapa penah makan Kerabu Telur?
Mesti jarang kan? Haa, ni nak share resepi ni. 


Kerabu Telur


Bahan-bahan:
Tomato (dipotong dadu)
Kacang botol (dihiris nipis)
Timun (potong dadu/potong berbaji)
Cili padi (hiris-hiris)
Daun ketumbar (hiris-hiris)
Salad (racik-racik je)
Limau kasturi - amek jus dia je
Sos ikan (sos nampla-produk thai)






Bahan utama : Telur mata yang dah siap goreng then potong kecik-kecik


Sedia kan bahan-bahan seperti gambar ni
Telur mata yg dah di carik-carik


1. Sediakan bahan-bahan seperti di atas. Telur mata tu paling penting kena goreng garing dua-dua belah. Then gunting kecik-kecik or carik-carik kan dia.


2. Bila nak makan baru campurkan ke semua bahan di atas. Campurkan dengan perahan limau serta sos ikan (sos nampla-thailand punya). Tak payah letak garam dh sebab sos ikan tu dah masin.


3. Siap! Senangkan? Hehe


Siap untuk dibaham!

2 comments:

kucingGEMOK said...

sedapnye nokk.... O______O terliur sudaa...

Fida Rafidah said...

Ni menggugat iman nih...haishhh