Pages

April 24, 2011

After 180 days in Glasgow

Alhamdulillah. Genap 180 hari aku di bumi Glasgow ni. Its time to go home. Back to reality. Face the world (sigh). 

Well anyway, alhamdulillah dgn peluang yang di beri oleh NYA. Merasa jugak 3 musim dekat sini. Autumn, Winter & Spring. Entry kali ni byk gambar. Huhu.

Autumn

Winter

Spring

Cukup 3 musim. Summer xyah la, Summer kat Malaysia lagi gempak. Haha. Syukur sangat. Tak pernah termimpi pun nak merasa benda-benda ni. Berangan ada la, sebab tu la muka byk jerawat. Haha.

Oh. Walaupun xminat nak tgk bola tp still jugak berpeluang visit stadium yg femes-femes (walaupun xkenal player dia. Haha)

Old Trafford

Piccadilly

Anfield

Everton

Dan dapat jugak pegi tempat best-best. 

The Beatles Story

Albert Dock

Glasgow Science Centre

BBC Scotland

The Scottish Exhibition & Conference Centre (SECC)

Isle of Cumbrae

Edinburgh

Alhamdulillah best sangat. Syukur. Penganggur macam aku ni pun berpeluang gak jalan tempat orang. Tapi yang paling best, aku sedang berusaha untuk mengenali diri & penciptaNya. InsyaAllah.

So tengahari esok (Ahad, 24April), Nur Amirah Azhar secara rasminya akan meninggalkan bumi Glasgow yang di huninya selama 180hari. Terima kasih atas segala pengalaman berharga. 

Dari x reti masak kari (sebab xminat kari), dah reti dah masak. Boleh la. Haha. 
Dari x reti buat kopok lekor, dh reti dah buat. (thanks Kak Mol sbb ajar saya)

Pendek kata byk la. Huhu. Ye la,dulu nak apa je mak ada. Oder je. Haha. Bila datang sini kena la berdikari sikit. Tak pe mak, klong dah paham dah tugas mak sbg suri rumah. Huhu.

Anyway, esk kena prepare bontot untuk duduk lama-lama dlm flight. Bontot gebu pun sakit jugak. Haha. 

Lastly, thanks a lot to all Glaswegian (wah, mcm ayat menang award) and to Kak Anis & Abg Fajar sbb bagi peluang utk jejak kaki kat sini. Najla, Ryan, Aara, Zafran ,Tasya, Afiq, Icha, Adam & Nana : kak mira will miss all of you. Rindu nak playground sama-sama lagi

Kak Rina & Kak Yati, thanks sbb bagi saya habiskan makanan kat rumah. Huhu. 
Kak Mel, thanks sbb jalan dgn saya tiap-tiap pagi anta Najla sekolah.
Kak Mol, thanks ajar buat kopok lekor & jamu saya nasi ayam sedap tu.
Kak Tikah, thanks sbb dengkikan saya dgn buku-buku baking sampai saya pun terjebak. Haha

Nada & Cikna : Thanks sbb sudi kwn dgn akak. HAHAHAHAHAHA. Ok, xnk ckp banyak nanti sodeh. Huhu. Will miss all the moment esp time kita jalan-jalan hari tu. Sorry for everything.

Hudaa & Miah : Thanks jugak sbb temankan aku walupun separuh jalan. Haha.


Panjang gila speech artis. Haha. Ok la babai. Will be offline until Monday. Macam la lama sangat.

Malaysia, here i come!!!!

Mode : Mix feeling. Sedih ada excited pun ada.

3 comments:

Anonymous said...

Lucky mira. Welcome home pompuan

kucingGEMOK said...

hehe..bestnye journey ko nok. haa, aku da cakap da dulu, yg jd kat ko kat mesia dedulu tu ko sabar je, mesti tuhan bg benda best2 kat ko pastu. nah, skg da dpt kn? hehe..sonok2~ :)

biLa aKu muLa mEmbEbeL.. said...

omg. Old Trafford koooottt!
my wedding should be be there. nakkkkk! =(