Pages

December 9, 2010

Be STRONG!!

I just dont know what to say or what to do right now.


It just that.. i dont know!


Berselirat benda dalam otak ni. 


Benda yang terperap dalam hati & perasaan ni makin bertambah-tambah.


Cuma tadi xtau nak buat apa, godek-godek la youtube. Tengok make up tutorial la, cake decorating la, itu la, ini la. Pastu tetiba macam '' Nak dengar la lagu Maher Zain. Xpenah dgr ''


Ok. Pernah dengar tapi gitu-gitu je.


Oh dem! Xleh blah dengan lirik dia. Tahan-tahan, jangan nangis!!






Every time
You feel like you cannot go on
You feel so lost and that you're so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless you can't see which way to go
Don't despair
And never lose hope
'Cause Allah is always by your side

Chorus:
Insha Allah
Insha Allah
Insha Allah
You'll find your way

Every time
You commit one more mistake
You feel you can't repent and that it's way too late
You're so confused
Wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full shame
But don't despair
And never lose hope
Coz Allah is always by your side

Chorus

Turn to Allah
He's never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
Ya Allah
Guide my steps, don't let me go astray
You're the only one who can show me the way
Show me the way
Show me the way
Show me the way

InshaAllah
InshaAllah
InshaAllah
We'll find the way



Lirik dia macam kena sebijik sebadak dengan situasi aku skang ni. Bukan sebab Maher Zain. Tapi sebab...ntah!


Ada satu-satu masa kadang-kadang kita xleh nak luahkan apa benda yang terbuku. Tak yah la nak cerita kat orang lain. Bikin semak je. Kalau menolong xpe, ni kalau menambah lagi masalah, memang bikin panassss...


Pikir tu, pikir ni. Sesak otak. Semput nafas. Sakit dada. Sebak.
Nice combination!


Solusi nya?


InsyaAllah, i will find my way. (yang aku sendiri x dapat nak pikir & bayangkan!)


Ya Allah, susahnya hidup jadi Nur Amirah ni. 


Teringat masa borak-borak dengan kawan dulu. Dia penah cakap ' You dont have to worry that much, bola yang jatuh paling bawah, bola tu jugak la yang akan bounce paling tinggi '


Ok. Shut up, Ganesh! Sebak je rasa bila dia ckp macam tu. Terkeluar sikit harapan & semangat bila dia cakap macam tu. Tak tau jauh mana lagi la 'bola' aku nak jatuh. Bila dia nak melantun balik ni? Ke 'bola' aku ni jenis xleh melantun?


InsyaAllah, i will find my way.






Argghhhhh...... Keep me stronger day by day!!

December 2, 2010

Snow lagi..

Cerita pasal snow lagi..


HAHA.. 


Kali ni nak share video plak.. Sepatutnya nak masukkan skali dengan entry yg previous tu tapi memandangkan ada masalah teknikal, keinginan terpaksa la di tundakan buat sementara waktu. 


Jadi, masalah problem telah di selesaikan, boleh la saya sharekan video saya ye.


Selamat menonton & terhibur.


Episod 1 - Pengenalan


video


Episod 2 


video


Behind the scene & bloopers!!


video


video



video




Lepas tu nak share dengan korang pic zaman muda-muada remaja dlu..


JANGAN GELAK.. HAHAHA




Main snow tipu dekat The Mall. Haha. Dulu time kecik, mak ayah slalu bawak jalan-jalan time Krismas. Tengok lampu-lampu, g holiday. Lagipun time tu birthday adik, 26 Dis. Tapi syukur sangat skang boleh rasa snow betul. HEHE. Alhamdulillah, rezeki.




Mode : Hibernate